Om Per Mandrup


Jeg har mere end 40 års erfaring fra restauration og fødevarebranchen, og er tidligere ejer af Michelinrestauranten, Les Etioles - Et Une Rose, i København. Ud over at være kulinarisk leder af Culinary Institute by VejleErhverv, agerer jeg også som dommer i diverse paneler og konkurrencer. 

1997 fik jeg titlen som uddannelsesansvarlig på Aalborg Food College, hvor jeg havde ansvaret for 600 årselever og 80 ansatte inden for diverse levnedsmiddeluddannelser. Sideløbende med det, havde jeg i syv år fornøjelsen af at arbejde som Teammanger for Det Danske Kokkelandshold, hvor jeg havde til opgave at træne et hold bestående af Danmarks, og verdens, dygtigste gastronomer, som blandt andet Rasmus Kofoed, Rasmus Munk, Ronny Mortensens, Michael Munk, Jeppe Foldager og Thorsten Schmidt. 

I 2018 skulle der ske noget nyt og jeg fik muligheden for at skabe en ny fødevareinnovationsplatform for virksomheder og Vejle Kommune. Hos Culinary Institute by VejleErhverv står jeg til rådighed med sparring og hjælp inden for nytænkning af fødevarer, holistisk sensorisk, måltidsudviklig og konceptudvikling

Det var utrolig vigtigt for mig at skabe et rum, hvor alle sanserne og kreativiten bliver sat i spil gennem eksperimenterende læring. 

For at holde mig opdateret på den nyeste viden og kunne dele ud af mine erfaringer, sidder jeg i forskellige netværksgrupper, hvor fødevarer er på dagsordenen.  

Curriculum Vitae


Faglig:

 

1975-1978: Kokkeuddannelsen, Hotel Marienlyst.

1980-1982: Tjeneruddannelse, Restaurant Pakhuskælderen, 71 Nyhavn Hotel.

1980-1982: Merkonom i Regnskab, Niels Brock.

1998-1998: PG, Erhvervspædagogisk grunduddannelse for undervisere, DEL Aarhus.

1999-2000: Diplomuddannelse i Procesledelse, Ankerhus, Aarhus.

2002-2005: Diplomuddannelse i Udviklingsledelse, Ankerhus, Aarhus.

2005-2006: Diplomuddanelse i Lederudvikling, Ankerhus, Aarhus.



Dommer: 

1991-: Årets Kok og DM i kokkeelever.

2004-: Nordic Chef of the Year

2004-: Læsø Jomfruhummerfestival.

2006-2012: Bocuse d’Or.

2014-: Local Cooking.

2012 og 2016: Culinary Olympics Games.

2010, 2014 og 2018: World Cup.

2015 og 2017: Head of Jury, Global Chef.



Priser: 

1988-1994: Michelinstjerne, Restaurant Les Etoiles et Une Rose.

1996: Modtager af Ejler Jørgensens Æresdiplom.

2002: Guldvinder, Hotelskole, Culinary Star of Europe.

2004: Sølv og bronzevinder, Culinary Olympics, Erfurt, med kokkelandsholdet.

2004: Tildelt Gordon Bleu-orden fra Køkkenchefernes forening.

2006: Guld og sølvvinder, World Cup, Luxemburg, med kokkelandsholdet.

2007: Guldvinder, Kremlin Culinary Cup, Moskva, med kokkelandsholdet. 
2008: Guldvinder, Culinary Olympics, Erfeurt, med kokkelandsholdet.
2013: Tildelt Cordon Rouge. hædersbevisning inden for Nordisk gastronomi


Curriculum Vitae


Virksomheder:

 

1978 – 1980: Kok på Restaurant Orkideen, Rødovre Centrum.

1982 – 1983: Tjener på Admiral Hotel i København.

1983 – 1985: Souschef på Den Kongelige Skydebane "Sølyst" i Klampenborg.

1985 – 1987: Restaurantchef for Fyrskibet 71 Nyhavn og Restaurant Pakhuskælderen.

1988-1994: Ejer af Les Etoiles – et Une Rose.

1994-1997: Underdirektør, Hotel Scheelsminde, Aalborg.

1997-2006: Uddannelsesansvarlig, Aalborg Food College.

2003-2010: Teammanager, Det Danske Kokkelandshold.

2010-: Ejer af Smagens Univers ApS. 

2010-2016: Senior konsulent, Teknologisk Institut, Agrotech.

2016-2018: Projektudvikler, Madens Hus, Det Grønne Museum.

2018-: Gastronomisk direktør, Culinary Institute by VejleErhverv.



Netværk:

1988-: Køkkenchefforeningen, Danmark (KF).

1988-: Chaine des Rotisseurs.

1989-1994: Det Faglige Kokkeudvalg.

1990-: Euro-Toques.

1998-: Nordisk Køkkenforening.

2004-: Medlem, Nordic Culinary Comittee.

2004-: Medlem, Dansk Fødevareforum.

2012-2017: Næstformand, Culinary Competition Comittee, WACS

(World Association of Chefs Societies).

2014: Bestyrelsesmedlem, ’Rådet for Sund Mad’.